JAARPLAN INDIVIDUEEL GERICHT TRAINEN

Gepubliceerd op 6 april 2022 om 09:05

Dankzij het Jaarplan individueel gericht trainen is de mogelijkheid geboden voor iedere jeugdtrainer om de spelers de optimale ontwikkeling te bieden.

 

Het grote voordeel is dat per leeftijdsgroep spelers effectief en specifiek progressie kunnen boeken, doordat er vanuit een gestructureerde leerlijn, opgeleid kan worden. Waar vroeger het straatvoetbal de basis was voor de jeugd om spelenderwijs het voetbal te ontwikkelen zal, door het wegvallen hiervan, binnen de vereniging een volledige jeugdopleiding aangeboden dienen te worden.

 

Omdat kinderen zich totaal verschillend ontwikkelen is een planmatige werkwijze cruciaal zodat, het individu, centraal komt te staan en het leereffect aansluit op leeftijd en niveau.

 

Door de individueel gerichte coaching en begeleiding zijn jeugdspelers in staat om technische, tactische, mentale en fysieke kwaliteiten te ontwikkelen. Dankzij de individuele ontwikkeling kunnen kinderen een basis verkrijgen om een bijdrage te leveren, binnen het team, in de wedstrijden.

 

Het team of de wedstrijd is, binnen de jeugdopleiding, een middel, maar geen doel. Pas bij de senioren wordt het team en de wedstrijd bepalend voor het succes.

 

De kunst is om de jeugd volledig de ruimte te bieden in het behalen van zijn "eigen top".

 

Door deze benadering kan iedere speler persoonlijk succesbeleving ervaren wat zeer motiverend werkt en bijdraagt dat spelers nog meer willen trainen en niet stoppen met voetbal waardoor de kans op doorstroming naar de senioren toeneemt.

 

Dit jaarplan individueel gerichte training besteedt zowel aandacht aan de voetbalinhoudelijke accenten maar ook op veel organisatorische aspecten zodat het zorg draagt voor de nodige intensiteit, balcontacten en leermomenten.

 

Dit is essentieel voor zowel de cognitieve als motorische ontwikkelingsmogelijkheden van de jeugd in de verschillende leeftijdsfasen.

GROTE VOORDELEN VAN HET JAARPLAN INDIVIDUEEL GERICHT TRAINEN
# Iedere jeugdspeler krijgt een gestructureerde jeugdopleiding waarbij rekening wordt gehouden met leeftijd en niveau.
# Zonder veel voorbereidingstijd kan iedere jeugdtrainer gericht en effectief zijn spelers opleiden.
# Trainers hoeven niet zelf op zoek naar allerlei oefenstof op internet, etc.
# Voor iedere leeftijdsgroep zijn volledig uitgewerkte trainingen beschikbaar.
# Het jaarplan individueel gerichte training kan verenigingsbreed benut worden.
# Alle jeugdtrainers kunnen werken vanuit dezelfde visie.
# Voor nieuwe/toekomstige jeugdtrainers overzichtelijk en herkenbaar zodat zij direct kunnen mee profiteren van deze werkwijze.
# Rendement jeugdopleiding vergroot enorm.

Deze lange termijnvisie is cruciaal voor de toekomst van de totale vereniging. Doordat iedereen op dezelfde golflengte kan komen zal de opleiding voor de totale jeugd uit groeien tot een groot succes!

 

Het jaarplan individueel gericht trainen is ideaal om een optimale ontwikkeling te bieden  aan iedere jeugdspeler.

Bestelwijze:

De kosten voor het Jaarplan individueel trainen bedragen € 49,95. Klik hier om het Jaarplan Individueel gericht trainen te bestellen.