CIRCUITTRAINING VOOR OPTIMALE TRAINING VAN ALLE PUPILLEN

Gepubliceerd op 8 april 2022 om 09:09

Iedere jeugdtrainer heeft een grote uitdaging om alle  jeugdspelers, het volledige seizoen, plezier en ontwikkeling te bieden.


Jeugdvoetbalopleiding heeft op veler verzoek een specifiek boekwerk met (90!) volledig uitgewerkte circuittrainingen gerealiseerd met aparte trainingen voor drie leeftijdsgroepen:
- Onder 8/9 spelers
- Onder 10/11 spelers
- Onder 12/13 spelers

 

Met name bij de pupillen is het aanleggen van de juiste basis cruciaal om te zorgen dat kinderen "baas over de bal" worden en de elementaire grondbeginselen van het voetbalspel aangereikt krijgen op een plezierige en zinvolle wijze die aansluit op leeftijd en niveau.

Om het trainingseffect voor alle jeugdspelers te optimaliseren enerzijds en de trainers in staat te stellen gericht te trainen is het aan te raden om circuittrainingen toe te passen bij de jeugdopleiding van de pupillen.

Deze circuittraining kan zowel toegepast worden bij alle trainingen maar in de praktijk is dit een keer per week specifiek als individuele ontwikkeling en daarnaast een wedstrijdgerichte training voor de teamontwikkeling 

Door middel van circuittrainingen hebben trainers de mogelijkheid om een gevarieerde training te geven aan een groep. Bij een circuittraining wordt de totale groep spelers opgedeeld in verschillende groepjes.

Het voordeel van een circuittraining is dat de ruimtes en het beschikbare trainingsmateriaal op het veld optimaal benut worden en er getraind kan worden met een grote groep spelers.

 

Dankzij dit gestructureerde boekwerk van circuit-trainingen ,voor alle pupillen, binnen de totale vereniging, vergroot de kwaliteit van jongs af aan verenigingsbreed en zal de jeugd meer leren en meer succesbeleving ervaren

Dankzij de digitale vorm kunnen alle jeugdtrainers van de vereniging hier van profiteren.

 

Klik hier om dit volledig uitgewerkte trainingsplan Circuittraining te bestellen voor € 39,50.