Verbeteren van het omschakelen van Balverlies naar balbezit

Steeds meer verenigingen kiezen voor een eenduidige en gestructureerde jeugdopleiding, waarbij de ontwikkeling van alle jeugdspelers het ultieme doel is.

In dit specifieke PDF staat het verbeteren van de omschakeling van balverlies naar balbezit centraal. Dit sluit volledig aan binnen de "Nederlandse voetbalcultuur".

Het spel van "Kick en Rush" voetbal is niet aan te raden binnen de jeugdopleiding. Door de technische vaardigheden en het tactisch inzicht te ontwikkelen en hier vanaf de jongste jeugd aan te werken leren kinderen dit spelenderwijs.

Spelers moeten leren om snel om te schakelen zodra als team de bal wordt veroverd. Er is een razendsnelle team-reactie is vereist.
De tegenstander is vaak in voorwaartse beweging als de bal wordt verloren er zijn dus kans om te kunnen profiteren van deze desorganisatie.

Het leren inspelen op situaties onder volledige weerstand vergroot de vertaling richting de wedstrijd. Met name het moment leren herkennen wanneer er als team moet worden omgeschakeld om de tegenstander "pijn te doen'. Met name de snelheid en zuiverheid in de passing  is hierbij belangrijk om aan te leren.

Deze keuzes dient de jeugd te leren via specifieke trainingen met de juiste coachaccenten. Zodat spelers hier  binnen de jeugdopleiding stappen in kunnen maken. Met name de onderlinge coaching en samenwerking zijn hierbij bepalend voor het succes. Als de basis vanaf de jongste jeugd inzichtelijk is gemaakt zal dit later worden uitgediept door de positionering  van het totale team hier op af te stemmen.

Door het verbeteren van het omschakelen van balverlies naar balbezit optimaal te benutten ondervinden alle jeugdspelers hier grote voordelen van en neemt de kans op een grotere doorstroming van vanuit de junioren naar de senioren sterk toe!

prijs: € 19,50

Vul onderstaand formulier in om de pdf te bestellen.

Na het afronden van het betaalproces kunt u de PDF gelijk online downloaden.

Link kwijt? Klik dan hier om alsnog uw bestelling af te ronden.