Verbeteren van de Voorzet

Steeds meer verenigingen kiezen voor een eenduidige en gestructureerde jeugdopleiding, waarbij de ontwikkeling van alle jeugdspelers het ultieme doel is.

In deze specifieke PDF staat het verbeteren van de voorzet centraal.
Dit sluit volledig aan binnen de "Nederlandse voetbalcultuur".

Het spel van "Kick en Rush" voetbal is niet aan te raden binnen de jeugdopleiding. Door de technische vaardigheden en het tactisch inzicht te ontwikkelen en hier vanaf de jongste jeugd aan te werken leren kinderen dit spelenderwijs.

Door spelers, vanuit een verzorgde opbouw, via circulatievoetbal  door  het spel te verplaatsen om door te komen via de zijkanten is het realiseren van voorzetten een logisch vervolg.

Om de kans op doelpunten vanuit voorzetten te vergroten is het cruciaal om spelers hier gericht in op te leiden. Wanneer dient er te worden ingesneden en moet de bal terug worden teruggelegd vanaf de achterlijn op de inkomende spelers of wanneer moet de bal eerder vanaf de zijkant worden ingebracht. Deze keuzes dient de jeugd te leren via specifieke trainingen met de juiste coachaccenten.


Als de basis vanaf de jongste jeugd inzichtelijk is gemaakt zal dit later worden uitgediept door de veldbezetting van het totale team hier op af te stemmen.

Om te komen tot zowel de juiste bezetting voor de goal als de volledige restverdediging. Uiteraard rekening houdend met de leeftijd en het niveau.

Door het verbeteren van de voorzet optimaal te benutten ondervinden alle jeugdspelers hier grote voordelen van en neemt de kans op een grotere doorstroming van vanuit de junioren naar de senioren sterk toe!

prijs: € 19,50

Vul onderstaand formulier in om de pdf te bestellen.

Na het afronden van het betaalproces kunt u de PDF gelijk online downloaden.

Link kwijt? Klik dan hier om alsnog uw bestelling af te ronden.